Gıda Güvenliği Yönetim Sitemi Belgelendirme, Eğitim ve Denetim Hizmetleri. ISO 22000:2005 Belgelendirme Hizmetleri. ISO 22000 Eğitimleri
Bize Ulaşın: İletişim & Başvuru Formu
Gıda güvenliği terimi, gıdaları tüketici sağlığına zararlı hale getirebilecek tehlike ve risklere yönelik olarak kullanılmaktadır. Bir gıda maddesi, hem içerik hem de pazara sunum ve tüketiciye ulaştırılma şekli açılarından kabul görmüş standartlara uygun ise 'güvenli/güvenilir' gıda olarak tanımlanabilmektedir. Gıda güvenliği doğrudan ya da dolaylı olarak gıdalardan kaynaklanan her türlü sağlık tehdidine karşı olan önlemleri kapsamaktadır.
Sürdürülebilir gıda güvenliğinde ise amaç; tüketici sağlığının korunması, ulusal ve uluslararası anlamda güvenilir gıda ve içecek ticaretinin geliştirilmesi ve adil ticaret düzeninin sağlanmasıdır.
Halka güvenli gıdanın sunumu otoritelerin sorumluluğunda olmasına karşın, güvenli gıdanın üretimindeki öncelikli görev, hem gıda hammadde ve hem de gıda ve içecek üreticilerine düşmektedir. Bu anlamda, üretimi yapılan her ürünün gıda güvenliği mevzuatıyla uyumlu olması üreticilerin sorumluluğundadır. Bu nedenle;
Günümüzde eski usül gıda işleme ve tüketiciye sunma yaklaşımlarında gerek tüketicinin bilinçlenmesi gerekse ülkelerin gıda yasalarını daha sağlıklı ve güvenli gıda üretme doğrultusunda güncellemeler....
Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar
ISO 22000 HACCP PrensipleriTehlike analizi yapılması( Kritik Kontrol Noktaları ) lerin belirlenmesiKritik Sınırların belirlenmesiKKN lerdeki kontrolün izlenm....
Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar
İşletme Standart Operasyon ProsedürleriPersonel ve Personel HijyeniSOP1: Çalışan sağlığı ve personel hijyeniSOP2: El yıkamaSOP3: Eldiven ve alet ekipman kullanımıSOP4: Du....
Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar
Ürün fiyatlamasında yeni yaklaşımlar, kalite ve ürün performanslarından taviz verilemez noktaya ulaşılması, sorunsuz hizmet anlayışının yerleşmesi, 'müşteri dostu' olmak önemli bir rekabet stratejisi ....
Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar
HACCP; "Hazard Analysis Critical Control Points (Tehlike Analizi Ve Kritik Kontrol Noktaları)" kavramının kısaltılmış halidir.HACCP, gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak uygulanan bir si....
Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar
1959-1960 İlk çalışmalar, NASA'nın uzaya giden astronotların tüketeceği gıda maddelerinin güvenliğini garanti altına alacak sıfır hatalı program isteği,1963 Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO) Codex ....
Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar
Sağlıklı olmak, bir insanın en temel ihtiyacı ve hakkıdır. Gıda ürünleri ise sağlımızı en kolay etkileyecek etmenlerin başında gelir. Dolayısıyla gıda ürününün güvenliği, ürünü kullanan tüketicinin mu....
Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar
Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Standardını geliştirmiştir. Resmi adı ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri - Gıda Zincir....
Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar