Gıda Güvenliği foto

İşletme Standart Operasyon Prosedürleri

  • Eklenme, 12 Ekim 2020 Pazartesi
  • Etiketler : İşletme,Standart,Operasyon,Prosedürleri,

İşletme Standart Operasyon Prosedürleri
 İşletme Standart Operasyon Prosedürleri

Personel ve Personel Hijyeni
SOP1: Çalışan sağlığı ve personel hijyeni
SOP2: El yıkama
SOP3: Eldiven ve alet ekipman kullanımı
SOP4: Duyusal test metodları
SOP5: Çalışanların yeme içme alanları
SOP6: Aralar ve yemek molaları
SOP7: Kan ve vücut salgıları ile temas

Tesis ve Ekipmanlar
SOP8: Ekipmanların temizliği ve sanitasyonu
SOP9: Yıkama makineleri-Yüksek sıcaklık
SOP9a: Yıkama makinesi 1: Sıcaklık İzleme Formu
SOP9b: Yıkama makinesi 2: Sıcaklık İzleme Formu
SOP10:Yıkama makinesi-Kimyasal Sanitasyon
SOP10a: Yıkama makinesi Kimyasal İzleme Formu
SOP11: Elle yıkamanbsp;
SOP11a: Elle yıkama İzleme Formu
SOP12: Buz makinesi kullanımı
SOP13: Pest Kontrol
SOP14: Termometrelerin Kalibrasyonu
SOP14a: Termometrelerin Kalibrasyon Kayıtları
SOP15: Termometrelerin Kullanımı
SOP16: Alet ekipmanların bakım ve onarımı

Gıdaların İş Akışı
SOP17: Satın alma
SOP18: Mal kabul
SOP18a: Mal kabul sıcaklıkları
SOP19: Depolama
SOP19a: Donmuş ürün depoları sıcaklık kayıtları
SOP19b: Buzdolabı sıcaklık kayıtları
SOP19c:Soğuk depo sıcaklık kayıtları
SOP20: Donuk gıdaların çözündürülmesi
SOP21: Soğuk tüketilecek gıdaların hazırlanması (sandviç, meze vb.)
SOP22: Pişmiş Gıdalar
SOP23: Servis Edilecek Gıdaların Bekletilme Sıcaklıkları (restaurantlarda)
SOP24: Gıdaların soğutulması
SOP24a: Soğutma sıcaklıkları
SOP25: Gıdaların tekrar ısıtılması (arta kalanların)
SOP25a: Tekrar ısıtılma sıcaklıkları
SOP26: Servis Sıcaklıkları
SOP27: Gıdaların mutfaktan servis salonuna taşınması
SOP28: Gıdaların Servisi

Tüketici İletişimi
SOP29: Gıda kaynaklı hastalıklar ile ilgili şikayetlerin cevaplanması
SOP29a: Gıda kaynaklı hastalıklar vaka rapor formu
SOP30: Gıdalara fiziksel kontaminasyonlardan sorumlu kişi
SOP31: İşletmeye ziyaretçi girişleri
SOP32: Acil durumlarda gıda güvenliği
Çalışan Oryantasyonu ve Eğitimi
SOP33: Yeni başlayan personel oryantasyonu
SOP33a: Yeni personel oryantasyonu ve gıda güvenliği kontrol listesi
Gıda Güvenliği ve HACCP Eğitimi ve İzleme
SOP34: Gıda Güvenliği ve HACCP Eğitim Programı
SOP34a: Yıllık eğitim takvimi formu
SOP34b: Çalışan eğitim planı
SOP34c: Personel görev listesi
SOP35: Sürekli Kalite Gelişimi İçin İÇ Denetim
SOP36: Gıda Güvenliği ve HACCP Doğrulama Programı
SOP37: Kayıt Tutma ve Dokumantasyon

Gıda Güvenliği Makaleleri

Gıda Güvenliği

Gıda Güvenliği

Günümüzde eski usül gıda işleme ve tüketiciye sunma yaklaşımlarında gerek tüketicinin bilinçlenmesi gerekse ülkelerin gıda yasalarını “daha sağlıklı ve güvenli gıda üretme” doğrultusunda güncellemeler....

Devamını Oku

Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar

ISO 22000 HACCP Prensipleri

ISO 22000 HACCP Prensipleri

ISO 22000 HACCP PrensipleriTehlike analizi yapılması( Kritik Kontrol Noktaları ) lerin belirlenmesiKritik Sınırların belirlenmesiKKN lerdeki kontrolün izlenm....

Devamını Oku

Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar

İşletme Standart Operasyon Prosedürleri

İşletme Standart Operasyon Prosedürleri

 İşletme Standart Operasyon ProsedürleriPersonel ve Personel HijyeniSOP1: Çalışan sağlığı ve personel hijyeniSOP2: El yıkamaSOP3: Eldiven ve alet ekipman kullanımıSOP4: Du....

Devamını Oku

Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar

Gıda Güvenliğine Genel Bakış

Gıda Güvenliğine Genel Bakış

Ürün fiyatlamasında yeni yaklaşımlar, kalite ve ürün performanslarından taviz verilemez noktaya ulaşılması, sorunsuz hizmet anlayışının yerleşmesi, 'müşteri dostu' olmak önemli bir rekabet stratejisi ....

Devamını Oku

Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar

HACCP Tanımı Tarihçesi

HACCP Tanımı Tarihçesi

HACCP; "Hazard Analysis Critical Control Points (Tehlike Analizi Ve Kritik Kontrol Noktaları)" kavramının kısaltılmış halidir.HACCP, gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak uygulanan bir si....

Devamını Oku

Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar

ISO 22000 Tarihsel Gelişimi

ISO 22000 Tarihsel Gelişimi

1959-1960 İlk çalışmalar, NASA'nın uzaya giden astronotların tüketeceği gıda maddelerinin güvenliğini garanti altına alacak sıfır hatalı program isteği,1963 Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO) Codex ....

Devamını Oku

Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar

ISO 22000 HACCP Faydaları

ISO 22000 HACCP Faydaları

Sağlıklı olmak, bir insanın en temel ihtiyacı ve hakkıdır. Gıda ürünleri ise sağlımızı en kolay etkileyecek etmenlerin başında gelir. Dolayısıyla gıda ürününün güvenliği, ürünü kullanan tüketicinin mu....

Devamını Oku

Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar

ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Standardı

ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Standardı

Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Standardını geliştirmiştir. Resmi adı ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri  - Gıda Zincir....

Devamını Oku

Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar

ISO 22000 Gıda Güvenliği

iso denetim

Gıda Güvenliği Terimleri

gıda güvenliği

HACCP Nedir

HACCP, gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak uygulanan bir sistemdir.

Gıda işletmelerinde, sağlıklı gıda üretimi için gerekli olan hijyen şartlarının (personel hijyeni, donanım hijyeni, hammadde hijyeni, ortam hijyeni, vb.) belirlenerek bu şartların sağlanması, üretim ve servis aşamasında tüketici açısından sağlık riski oluşturabilecek nedenlerin belirlenebilmesi ve bu nedenlerin ortadan kaldırılması temeline dayanan bir sistemdir.

İletişim Formu
Teknik Destek
kapat
Sistem Belgelendirme Dept.
0216 572 4910 - 11