Gıda Güvenliği foto

BRC İngiliz Perakendecilik Konsorsiyumu

  • Eklenme, 16 Kasım 2020 Pazartesi
  • Etiketler : BRC,İngiliz,Perakendecilik,Konsorsiyumu,

BRC İngiliz Perakendecilik Konsorsiyumu
BRC İngiliz Perakendecilik Konsorsiyumu Standardı (British Retail Consortium Standard), İngiliz perakendecilerinin oluşturmuş olduğu bir standarttır

BRC gıda endüstrisinde markalı ürünler üreten ve piyasaya bunları sağlayan işletmelerin gıda emniyet ve güvenliği açısından çalışma şartlarını belirleyen ve tüketiciyi korumaya yönelik olarak hazırlanmış kapsamlı teknik bir standarttır.

BRC’ nin gelişiminin arkasındaki mantık, perakendecilerin kendi teknik denetimlerini ve İngiltere’ deki perakendeciler için gıda ürünleri sağlayan tedarikçilerin denetlendiği 3. taraf denetim kuruluşlarının yürüttüğü denetimleri tek bir denetimde birleştirmektir.

İmalatçı organizasyonu içinde yer alan İngiliz Perakendecilerine ürün sağlamak için gerekli gıda güvenlik ve kalite kriterlerini açıklamaktır.

BRC standardı kategorileri:

İşlenmemiş et ve balık ürünleri (Kırmızı ve beyaz et- balık, işlenmemiş et ve balık ürünleri)
Üretim (Taze ve dondurulmuş meyve ve sebze)
Günlük Yiyecekler(süt ve süt ürünleri, yumurta
Pişirilerek dondurulmuş, yemeğe yada pişirmeye hazır et ve balık ürünleri
Çevre koşullarına dayanıklı, ısı korumalı, paketli gıda ürünleri
Çevre koşullarına dayanıklı diğer gıda ürünleri (içecekler, unlu mamuller, kurutulmuş gıdalar, hafif gıda ürünleri ve kahvaltı tahılları, sıvı ve katı yağlar, gıda katkı maddeleri)

1- BRC Global Standard: Gıda - Food

BRC- Gıda Standardı, gıda üretim tesislerinde minimum hijyen standardının sağlanması amacıyla yayınlanmıştır.

2- BRC Global Standard: Tüketici Ürünleri - Consumer Products

Özel markalı ürünlerle ilgili yasal yükümlülükler tedarikçilerin teknik yeterliliklerinin onaylanmasını da içeren faaliyetleri kapsar. Bu standart tüketici ürünleri tedarik eden firmaların belgelendirilmelerinde genel bir temel sağlayarak perakendecilerin yasal yükümlülüklerini yerine getirebilmelerine ve tüketicilerin korunmasına yardımcı olur.

3-BRC/IOP: Ambalaj Standardı - Packaging Standard

BRC ve IOP (Ambalajlama Enstitüsü) standardı perakendecilere ve gıda üreticilerine yasal yükümlülüklerini yerine getirme hususunda yardımcı olması amacıyla hazırlamıştır.

Standart perakendecilere gıda ürünleri için ambalaj tedarik eden firmaların denetlenmesi için genel bir temel oluşturarak tüketicilerin korunmasını sağlamaktadır.

4-BRC/FDF: Non – GM Gıda- Food Standard

BRC ve FDF (Food and Drink Federation) tarafından konvansiyonel soya ve mısır üretimi dikkate alınarak en iyi korunmuş genetik özellik sistemi uygulamalarına istinaden geliştirilmiştir.

Bu standardın hedefi; genetik özelliği korunmuş ürünler için kabul edilebilir bir güvenilirlik oluşturmaktır.

BRC standardının geçerli olduğu ülkeler ve ülkelerin ulusal belgelendirme kurumları;

Avustralya(JAS-ANZ), Arjantin(OAA), Avusturya(BMWA), Belçika(BELAC), Danimarka(DANAK), Finlandiya(FINAS), Fransa (COFRAC), Almanya (DAR), Hollanda, İtalya (SINCERT-FIDEA), İrlanda (INAB), Litvanya, Yeni Zelanda(JAS-ANZ), Norveç (NA), Polonya (PCA), Portekiz (IPAC), Güney Afrika(SADCA), İspanya(ENAC), İsveç(SWEDAC), İsviçre(SAS), Singapur (SAC), Uruguay

Gıda Güvenliği Makaleleri

Gıda Güvenliği

Gıda Güvenliği

Günümüzde eski usül gıda işleme ve tüketiciye sunma yaklaşımlarında gerek tüketicinin bilinçlenmesi gerekse ülkelerin gıda yasalarını “daha sağlıklı ve güvenli gıda üretme” doğrultusunda güncellemeler....

Devamını Oku

Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar

ISO 22000 HACCP Prensipleri

ISO 22000 HACCP Prensipleri

ISO 22000 HACCP PrensipleriTehlike analizi yapılması( Kritik Kontrol Noktaları ) lerin belirlenmesiKritik Sınırların belirlenmesiKKN lerdeki kontrolün izlenm....

Devamını Oku

Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar

İşletme Standart Operasyon Prosedürleri

İşletme Standart Operasyon Prosedürleri

 İşletme Standart Operasyon ProsedürleriPersonel ve Personel HijyeniSOP1: Çalışan sağlığı ve personel hijyeniSOP2: El yıkamaSOP3: Eldiven ve alet ekipman kullanımıSOP4: Du....

Devamını Oku

Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar

Gıda Güvenliğine Genel Bakış

Gıda Güvenliğine Genel Bakış

Ürün fiyatlamasında yeni yaklaşımlar, kalite ve ürün performanslarından taviz verilemez noktaya ulaşılması, sorunsuz hizmet anlayışının yerleşmesi, 'müşteri dostu' olmak önemli bir rekabet stratejisi ....

Devamını Oku

Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar

HACCP Tanımı Tarihçesi

HACCP Tanımı Tarihçesi

HACCP; "Hazard Analysis Critical Control Points (Tehlike Analizi Ve Kritik Kontrol Noktaları)" kavramının kısaltılmış halidir.HACCP, gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak uygulanan bir si....

Devamını Oku

Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar

ISO 22000 Tarihsel Gelişimi

ISO 22000 Tarihsel Gelişimi

1959-1960 İlk çalışmalar, NASA'nın uzaya giden astronotların tüketeceği gıda maddelerinin güvenliğini garanti altına alacak sıfır hatalı program isteği,1963 Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO) Codex ....

Devamını Oku

Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar

ISO 22000 HACCP Faydaları

ISO 22000 HACCP Faydaları

Sağlıklı olmak, bir insanın en temel ihtiyacı ve hakkıdır. Gıda ürünleri ise sağlımızı en kolay etkileyecek etmenlerin başında gelir. Dolayısıyla gıda ürününün güvenliği, ürünü kullanan tüketicinin mu....

Devamını Oku

Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar

ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Standardı

ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Standardı

Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Standardını geliştirmiştir. Resmi adı ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri  - Gıda Zincir....

Devamını Oku

Eklenme, 04 Kasım 2012 Pazar

ISO 22000 Gıda Güvenliği

iso denetim

Gıda Güvenliği Terimleri

gıda güvenliği

HACCP Nedir

HACCP, gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak uygulanan bir sistemdir.

Gıda işletmelerinde, sağlıklı gıda üretimi için gerekli olan hijyen şartlarının (personel hijyeni, donanım hijyeni, hammadde hijyeni, ortam hijyeni, vb.) belirlenerek bu şartların sağlanması, üretim ve servis aşamasında tüketici açısından sağlık riski oluşturabilecek nedenlerin belirlenebilmesi ve bu nedenlerin ortadan kaldırılması temeline dayanan bir sistemdir.

İletişim Formu
Teknik Destek
kapat
Sistem Belgelendirme Dept.
0216 572 4910 - 11