Gıda Güvenliği foto

Helal Sertifikası Başvurusu

  • Eklenme, 12 Ekim 2020 Pazartesi
  • Etiketler : Helal,Sertifikası,Başvurusu,

Helal Sertifikası Başvurusu
(Üreticiler,Tedarikçiler ve Distribütorler için) Helal belgesi için başvuru alındıktan sonra, denetim yeri ve içeriği ile ilgili ilk tetkik sorumluluğu, helal uygunluğu için bir ön sart olan tesis ve diğer sartlar açısından , üretici, tedarikçi veya distribütore aittir.

Şartlar ile ilgili olarak iki taraf arasında antlaşma sağladıktan, resmi antlaşma baslangıç tarihi belirlendikten ve yıllık üyelik ücreti ödendikten sonra, yıl bazında lisans verilir.

Onaylanmış üretici, tedarikçi veya distribütor ürünlerinin üzerinde Helal Gıda logosunu kullanım hakkini kazanır.

Yapılan antlaşma gereğince, Helal Gıda otoritesi en az üc duyurulmamış denetim gerçekleştirir.

Gıda içeriklerinde gerçekleştirilen herhangi bir ekleme yada çıkarım, ilgili ürünün patent,üretim veya pazarlama süreçleri öncesinde Helal Gıda otoritesine bildirilmelidir.


Onay ve lisans, herhangi bir antlaşmazlık veya çatlak oluşmadiği sürece, yapılan anlaşma tarihinden bir yıl sonra düzenli aralıklarla yenilenmektedir.

İletişim & Başvuru Formu

Helal Sertifikası Başvurusu Hizmetlerimiz ile ilgili detaylı bilgi yada başvuru için bizimle iletişime geçiniz

ISO 22000 Gıda Güvenliği

iso denetim

Gıda Güvenliği Terimleri

gıda güvenliği

HACCP Nedir

HACCP, gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak uygulanan bir sistemdir.

Gıda işletmelerinde, sağlıklı gıda üretimi için gerekli olan hijyen şartlarının (personel hijyeni, donanım hijyeni, hammadde hijyeni, ortam hijyeni, vb.) belirlenerek bu şartların sağlanması, üretim ve servis aşamasında tüketici açısından sağlık riski oluşturabilecek nedenlerin belirlenebilmesi ve bu nedenlerin ortadan kaldırılması temeline dayanan bir sistemdir.

İletişim Formu
Teknik Destek
kapat
Sistem Belgelendirme Dept.
0216 572 4910 - 11