Gıda Güvenliği foto

Onaylı Et Dağıtıcıları

  • Eklenme, 09 Aralık 2020 Çarşamba
  • Etiketler : Onaylı,Dağıtıcıları,

Onaylı Et Dağıtıcıları
Helal akreditasyon başvurusunun alınması üzerine; tesisin ilk denetimi ve tedarikçinin, üreticinin imkânlarını, fizibilitesi ve helal operasyonunda ön koşul olan faaliyetlerini belirlemek için kullanılacak olan malzemelerin denetimini yapılır.

Bu ilk denetim kuruluş işe Helal Gıda Otoritesi arasında Gizlilik Taahhüdü içerisinde yapılır (BoC). Gizlilik Taahhüdü helal geçerliliği arayan kuruluş tarafından taslak haline getirilir bu da kuruluşun ticari faaliyetlerini koruma altına alır.

Anlaşmanın karşılıklı yapılması ve kontratın yapılması ardından, 2 tarafça imzalanır. (ciranta ve lehdar tarafından). Ardından alışılagelmiş şekilde yetkilendirilmiş lisans hazırlanır ve önceden belirlenmiş olan bedelin ödenmesi ardından, yıllık lisans çıkartılır.

Onaylanmış üretici, tedarikçi veya dağıtıcı ilgili ürünün içeriğini ve ürünü tanımlamak üzere logoyu kullanır. Helal Gıda logosu onaylanmış ürünün paketlemesinde kullanılır.

Anlaşmaya göre, Helal Gıda 3 kez dururu yapmadan içerik, tatlandırıcılar, koruyucular ve gıda katkılarında denetim yapma hakkında sahiptir. Kesimevleri, kesim tesisleri veya dağıtıcılara yönelik birçok denetim şekli mevcuttur.

Onaylanma gerçekleşse bile, yıl boyunca gıda maddesi işleyicileri ve üreticileri Helal Gıda ya herhangi bir değişiklik yaparken bildirmek zorundalar.

Onaylanmış kesim evlerinde kesim yapan Müslümanlar Helal Gıda nın kayıtlı denetçisi olarak adlandırılabilirler.

İletişim & Başvuru Formu

Onaylı Et Dağıtıcıları Hizmetlerimiz ile ilgili detaylı bilgi yada başvuru için bizimle iletişime geçiniz

ISO 22000 Gıda Güvenliği

iso denetim

Gıda Güvenliği Terimleri

gıda güvenliği

HACCP Nedir

HACCP, gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak uygulanan bir sistemdir.

Gıda işletmelerinde, sağlıklı gıda üretimi için gerekli olan hijyen şartlarının (personel hijyeni, donanım hijyeni, hammadde hijyeni, ortam hijyeni, vb.) belirlenerek bu şartların sağlanması, üretim ve servis aşamasında tüketici açısından sağlık riski oluşturabilecek nedenlerin belirlenebilmesi ve bu nedenlerin ortadan kaldırılması temeline dayanan bir sistemdir.

İletişim Formu
Teknik Destek
kapat
Sistem Belgelendirme Dept.
0216 572 4910 - 11