Gıda Güvenliği Yönetim Sitemi Belgelendirme, Eğitim ve Denetim Hizmetleri. ISO 22000:2005 Belgelendirme Hizmetleri. ISO 22000 Eğitimleri
Bize Ulaşın: İletişim & Başvuru Formu
Helal akreditasyon başvurusunun alınması üzerine; tesisin ilk denetimi ve tedarikçinin, üreticinin imkânlarını, fizibilitesi ve helal operasyonunda ön koşul olan faaliyetlerini belirlemek için kullanılacak olan malzemelerin denetimini yapılır.
Bu ilk denetim kuruluş işe Helal Gıda Otoritesi arasında Gizlilik Taahhüdü içerisinde yapılır (BoC). Gizlilik Taahhüdü helal geçerliliği arayan kuruluş tarafından taslak haline getirilir bu da kuruluşun ticari faaliyetlerini koruma altına alır.
Anlaşmanın karşılıklı yapılması ve kontratın yapılması ardından, 2 tarafça imzalanır. (ciranta ve lehdar tarafından). Ardından alışılagelmiş şekilde yetkilendirilmiş lisans hazırlanır ve önceden belirlenmiş olan bedelin ödenmesi ardından, yıllık lisans çıkartılır.
Onaylanmış üretici, tedarikçi veya dağıtıcı ilgili ürünün içeriğini ve ürünü tanımlamak üzere logoyu kullanır. Helal Gıda logosu onaylanmış ürünün paketlemesinde kullanılır.
Anlaşmaya göre, Helal Gıda 3 kez dururu yapmadan içerik, tatlandırıcılar, koruyucular ve gıda katkılarında denetim yapma hakkında sahiptir. Kesimevleri, kesim tesisleri veya dağıtıcılara yönelik birçok denetim şekli mevcuttur.
Onaylanma gerçekleşse bile, yıl boyunca gıda maddesi işleyicileri ve üreticileri Helal Gıda ya herhangi bir değişiklik yaparken bildirmek zorundalar.
Onaylanmış kesim evlerinde kesim yapan Müslümanlar Helal Gıda nın kayıtlı denetçisi olarak adlandırılabilirler.
Onaylı Et Dağıtıcıları Hizmetlerimiz ile ilgili detaylı bilgi yada başvuru için bizimle iletişime geçiniz